Bpost onderzoekt samenwerking met ViaTim voor snelle levering van pakjes vanuit Nederland

Bpost onderzoekt samenwerking met ViaTim voor snelle levering van pakjes vanuit Nederland

Nederlandse webshops zijn populair bij de Belgische consument. Als Belgen niet op een Belgische webshop kopen, dan toch liefst op een Nederlandse. Bij bpost willen we ervoor zorgen dat de Nederlandse webshops hun pakjes zo snel mogelijk bij hun Belgische klanten krijgen. Dankzij een nieuw partnership met ViaTim bieden we een snelle, kwalitatieve en betaalbare levermethode in België.

Hoe garanderen we de snelle levering van Nederlandse pakjes?

Tot 22.00 uur kan ViaTim pakjes bij jou komen ophalen (enkel voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel is dit nog niet mogelijk). Vervolgens worden ze binnen 24 uur bij jouw Belgische klanten geleverd. Zo’n pick-up kost € 15,00 en is verplicht vanaf 30 pakjes per dag (zo’n 600 per maand).

Bij minder dan 30 pakjes per dag kunnen webshops in Nederland hun pakjes tot maar liefst 21u zelf afleveren in één van de 600 ViaTim Punten in Nederland. De pakjes worden nadien rechtstreeks aangeleverd in de bpost sorteercentra wat zorgt dat we sneller kunnen leveren (binnen de 48u). En zo is er ook minder kans op foutjes onderweg.

De late cut-off tijd is een belangrijke troef als Nederlandse KMO om de concurrentie aan te gaan met de grotere spelers in de markt. Het helpt je klantentevredenheid te verhogen en leidt zelfs tot groei voor je webshop in de Belgische markt. Zo zorgt een latere cut-off tijd bijvoorbeeld voor een hogere positie in het koopblok van de marktplaatsen.

Je pakjes worden in België geleverd aan de deur of in de brievenbus van je klanten of in één van de 2500 Afhaalpunten en Pakjesautomaten waarover bpost beschikt. Dit is meteen het grootste netwerk van Afhaalpunten in België.

Geïnteresseerd?

Om sneller verzenden naar België mogelijk te maken, werken bpost en ViaTim met een voorinschrijving op basis van volume. Is er voldoende interesse, dan gaan we starten. Elke webshop kan dan genieten van dit aanbod via Shops United en Sendcloud.

Om de snelle beslissers te belonen, genieten alle pakjes die opgegeven zijn in de voorinschrijving in het eerste jaar bovendien van 25ct korting per pakje.

Voor meer informatie over de voorwaarden en om in je in te schrijven: Meer info >

Let op! Voorinschrijven is slechts een paar weken mogelijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email