DHL ServicePoint of ViaTim Punt: het verschil

Pakketpunten zijn overal te vinden, inmiddels zijn er vele pakket afhaalpunten van allerlei pakketdiensten. Deze worden meer en meer gebruikt omdat de ontvanger niet altijd thuis is om het pakket in ontvangst te nemen. Wil je meer weten over de verschillende tussen een DHL ServicePoint en een ViaTim Buurtpunt? Lees dan verder.

Wat is een DHL ServicePoint?

Tegenwoordig kun je waar ook in Nederland wel een DHL ServicePoint vinden. De 2500 pakket afhaalpunten zijn meestal winkels zoals een supermarkt of tankstation en zijn open tijdens de werkuren van de winkel. De voordelen van deze afhaalpunten zijn de veiligheid, het gemak van gebruik en soms zijn er zelfs pakketkluizen die 24/7 beschikbaar zijn. Hierdoor kun je zelf beslissen wanneer je je pakket wilt afhalen of verzenden. Maar sinds kort zijn er ook particuliere DHL ServicePoints actief in heel Nederland. Hier kan je bij één van je buurtgenoten jouw pakket ontvangen, versturen of retourneren.

DHL ServicePoint

Wat is een ViaTim Buurtpunt?

In plaats van je pakketje op te halen bij een van de winkels in je buurt, kun je dit nu ook ophalen bij één van jouw buurtgenoten. ViaTim werkt samen met particulieren en voorziet in een vergoeding voor het in ontvangst nemen en verzenden van al de pakketten in een wijk. Zo kan je makkelijk online shoppen en hoef je niet zelf thuis te zijn om het pakket aan te nemen. Nu kan je het adres van het ViaTim buurtpunt in de wijk opgeven, dit zijn meestal mensen die gedurende de dag thuis zijn zoals jonge moeders, gepensioneerden, studenten of werkzoekende. Later kan je het pakket dan gaan afhalen of kun je het ook thuis laten leveren door het ViaTim Buurtpunt. Voor velen is dit een toffe bijverdienste waarbij ze het sociale contact met de wijk kunnen onderhouden en versterken.

De vergoeding is ook altijd mooi meegenomen. Voor het ontvangen en verzenden van pakketten krijgen de particulieren €0.25. Later op de dag komen de buurtgenoten dit pakket dan ophalen.

Aan deze particuliere DHL ServicePoints zijn er veel voordelen gekoppeld. De particulieren kunnen wat extra geld verdienen, het is goed voor het milieu omdat de CO2 uitstoot lager ligt en de pakketten moeten nooit opnieuw aangeboden worden de volgende dag omdat er altijd iemand aanwezig is om deze in ontvangst te nemen.

ViaTim Buurtpunt

Particuliere DHL ServicePoints een succesvolle samenwerking

Dit is een goed lopende samenwerking tussen DHL en ViaTim. ViaTim is constant op zoek naar nieuwe partners waarmee ze in de toekomst pakketten kunnen ontvangen van verschillende bedrijven. Nu gaat dit nog enkel om het ontvangen en verzenden van pakjes maar in de toekomst zal dit uitgebreid worden tot het ontvangen en verzenden van boodschappen, kledingreparaties, fietsreparaties, een boeken en bibliotheek service, de was of strijk en nog veel meer. Veel nieuwe opties om naar uit te kijken.

Ook een particulier DHL ServicePoint bij ViaTim worden?

Jij kan zelf natuurlijk ook een particulier DHL ServicePoint bij ViaTim worden. Ben jij vaak thuis, wil je wat bijverdienen en de buurt helpen? Klik hier voor meer informatie over het worden van een ViaTim Buurtpunt.