5 tips om vanuit huis wat extra geld te verdienen

10 tips om vanuit huis wat extra geld te verdienen

10 tips om vanuit huis wat extra geld te verdienen

Ben je opzoek naar een leuke activiteit waarmee je extra geld kan verdienen? Lees dan nu verder.

Iedereen kan in deze tijden wel wat extra geld gebruiken. Geld verdienen van thuis uit is een fijn gevoel, het heeft je vrijheid om je eigen agenda te bepalen en je hebt meer tijd voor jouw kinderen of andere activiteiten en hobby’s. Werk in het comfort van je eigen huis. Maar hoe begin je hier aan en hoe kun je van thuis uit bijverdienen?

1. Wordt een pakketpunt aan huis

Word een pakketpunt voor jouw wijk en krijg een kleine vergoeding per pakket. Hiermee vergroot je jouw sociale kring in jouw wijk en onderhoud je het sociale contact. Per maand kun je ongeveer 50 tot 100 euro bijverdienen vanuit huis. Als het niet echt om het geld te doen is, maar je bent op zoek naar een sociale en leuke bijbaan naast je andere activiteiten dan is dit perfect voor jou.

2. Je oude spullen en kleding verkopen

Tweedehands is hot. Spullen die jij niet meer wilt kunnen voor anderen nog prima te gebruiken zijn. Het is met platformen als Vinted en Marktplaats tegenwoordig erg gemakkelijk om wat extra geld bij te verdienen. Kijk eens op je zolder, in je schuur of achterin je kledingkast. Misschien vind je wel spullen die je gemakkelijk door kan verkopen. Zo heb je in een handomdraai wat extra inkomen door spullen waar je toch niets mee deed.

3. Verhuur spullen die je niet vaak gebruikt

Er zijn genoeg spullen die je niet vaak gebruikt die anderen willen huren. Denk hierbij aan die ladder die je 2 keer per jaar gebruikt, verschillende soorten gereedschap of een statafel. Er zijn meerdere platformen waar jij je spullen te leen of te huur aan kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Nederlandse Peerby of gewoon via Marktplaats of Facebook. Zo verdien je wat extra geld met spullen die anders toch maar stof lopen te vangen.

4. Word een virtuele assistent

Steeds meer mensen in Nederland worden zzp’er of mkb’er. Deze mensen hebben het vaak erg druk waardoor er bepaalde dingen blijven liggen. Jij kan hier gemakkelijk bij helpen en zo vanuit huis wat bijverdienen. Als virtuele assistent kan je ondernemers helpen bij het onderhouden van hun social media, het beantwoorden van mailtjes of het plannen van afspraken. Je hebt hiervoor eigenlijk alleen een laptop en je gezonde verstand nodig.

5. Coaching

Extra geld verdienen door te coachen

Er zijn verschillende soorten coaches, van huishoudcoach tot life coach. Van thuis uit kun je makkelijk een huishoudcoach worden, zeker als jij talent hebt om een goed huishouden te runnen. Bied je diensten aan als coach en help mensen bij het organiseren van hun huis door schema’s op te stellen en nieuwe huis indelingen voor te stellen. Op De Huishoudcoach kun je een opleiding volgen en ook je diensten aanbieden.

Combineer het met ViaTim

Heb je genoeg tijd over en vind je het leuk om verschillende dingen te doen binnen- en buitenshuis? Je kunt natuurlijk ook meerdere baantjes combineren. Als ViaTim Punt heb je nog heel veel tijd over om ondertussen een cursus te volgen of part time te werken. En wist je dat ViaTim in de toekomst ook andere diensten gaat aanbieden via het netwerk van buurtpunten? Dan heb je de keuze uit nog veel meer activiteiten die je kunt oppakken als bijverdienste.

Gelijk aanmelden? Vul het formulier in!