Veelgestelde vragen

Algemeen

ViaTim is een groeiend netwerk van ViaTim Punten, buurtgenoten die klaarstaan voor de wijk. Met ons netwerk van ViaTim Punten bieden we simpele diensten aan vanuit de wijk, voor de wijk. Begonnen met pakketbezorging, maar binnenkort doen we nog veel meer.

Een ViaTim Punt is vergelijkbaar met een normaal pakketpunt, maar dan bij een buurtgenoot in de wijk. Je kan bij onze ViaTim Punten je pakketjes ophalen, verzenden en retourneren. Binnenkort kan je nog veel meer dingen doen en regelen bij jouw ViaTim Punt!

ViaTim is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners. Momenteel werkt ViaTim nauw samen met onder andere DHL, DPD en Bpost.

Om eerlijk te zijn is er niemand die Tim heet bij ViaTim. ViaTim is de naam van een jong en innovatief bedrijf die zich met hart en ziel inzet om de wijk, waarin jij leeft te verbinden en voor de inwoners het leven een stuk gemakkelijker en efficiënter te maken. Klik hier om meer over ons te weten te komen.

Consumenten

Momenteel kan je simpel en gemakkelijk jouw pakketjes van DHL en DPD afhalen bij onze ViaTim Punten. Je kan bij steeds meer websites kiezen voor afhalen bij een ViaTim Punt. Je zal in de afhaalpunt selectie van de webshop onze ViaTim Punten kunnen selecteren.

Ook bezorgen DHL en DPD de pakketjes bij een ViaTim Punt wanneer de ontvanger niet thuis was op het huisadres. De vervoerder zal je hier een bericht over sturen zodat jij weet waar je het kan afhalen.

Neem wanneer je een pakketje gaat afhalen altijd een geldig legitimatiebewijs mee. 

We kunnen je niet direct de contactgegevens van onze ViaTim Punten geven. Wel kunnen wij je natuurlijk helpen. Geef ons een belletje of stuur een berichtje en dan gaan wij zo snel mogelijk voor je aan de slag. Klik hier om onze contactgegevens te bekijken.

De maximale afmetingen van pakketten die via onze ViaTim Punten verzonden kunnen worden is 80 x 50 x 35 cm.

De meeste van onze ViaTim Punten zijn open van 16:00 t/m 21:00 uur.

We staan je graag te woord. Geef ons een belletje of stuur een berichtje en dan gaan wij zo snel mogelijk voor je aan de slag. Klik hier om onze contactgegevens te bekijken.

ViaTim Punten

ViaTim Punten ontvangen pakketten voor hun wijk. Buurtgenoten kunnen pakketten bij het ViaTim Punt afhalen of het ViaTim Punt bezorgt het pakket op het gewenste moment thuis. Bij een ViaTim Punt kunnen ook pakketten verzonden en bestellingen geretourneerd worden. Voor al deze en toekomstige diensten ontvangt het ViaTim Punt natuurlijk een vergoeding.

Jezelf aanmelden om ViaTim Punt te worden is erg gemakkelijk. Klik hier om je aan te melden. Wanneer je bent aangemeld nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. Tijdens dit gesprek beantwoorden we al je vragen en stellen we er een paar. Als het van beide kanten bevalt zetten we je aanmelding door en komt er een ViaVerbinder bij jou thuis langs voor een persoonlijk gesprek.

Veel informatie kan je online terug vinden via de speciale site die we met jou delen als je ViaTim Punt wordt. Natuurlijk staan we ook telefonisch, via WhatsApp en e-mail voor je klaar. Klik hier om naar de contactinformatie te gaan.

ViaTim geeft via een zogeheten IB-47 aangifte jouw verdiensten op bij de belastingdienst. Of je hier belasting over moet betalen hangt volledig af van je financiële situatie.

Er zijn een aantal eisen waaraan jij moet voldoen als je buurtpunt wil worden. Woon op de begane grond, je bent maandag tm vrijdag tussen 16:00 en 21:00 uur beschikbaar, je hebt een goed werkende mobiel en je spreekt de Nederlandse taal. Klik hier voor meer informatie.

Wij  begrijpen ook dat je niet alle dagen per jaar open kan zijn. Als je vrij wilt dan neem je gewoon van te voren contact met ons op. Zo kunnen wij dit communiceren naar de verschillende bezorgdiensten en is iedereen blij!

Een ViaTim Punt is minimaal 18 jaar.

Wanneer het pakketje wordt bezorgd bij het buurtpunt krijgt de klant een berichtje van de vervoerder of webshop. Zo weet de klant dat zijn of haar pakketje bezorgd is en klaar is om afgehaald te worden.

De pakketbezorgers komen tussen 16:00 en 18:00 uur de pakketjes langsbrengen bij het ViaTim Punt.

Webshops

Wat leuk dat je het vraagt! Onze ViaBodes staan te popelen om jouw pakketten af te komen halen. Natuurlijk moeten er eerst wat details afgehandeld worden en waarschijnlijk heb jij ook nog wel wat vragen. Bekijk hier alle informatie voor webshops.

Bij ViaTim meten we de leverbetrouwbaarheid dagelijks. Omdat wij onze eigen pick-up dienst hebben kunnen we deze leverbetrouwbaarheid zo hoog mogelijk houden. Hierdoor hebben wij het eerste gedeelte van de logistiek zelf in handen en slaan we een aantal grote schakels in het aanleverproces naar de vervoerders toe over. Daarnaast doen wij ook checks op tussenscans om te voorspellen of pakketten op tijd bezorgd worden.

Ja, het is ook mogelijk om de pakketten zelf in te leveren. Dit kan bij ons op het hoofdkantoor in Rotterdam of bij een van onze ViaTim Punten door heel Nederland. Klik hier om al onze ViaTim Punten te bekijken.

De pakketten van jouw klanten worden zoals ze gewend zijn gewoon thuisbezorgd.

Er kan wel eens iets verkeerd gaan, dat is natuurlijk heel vervelend. Wij zullen er ten eerste alles aan doen om te zorgen dat er niets verkeerd gaat. Gaat er toch iets fout met de verzending dan staan we voor je klaar. Wij nemen dan contact op met de vervoerder in kwestie en starten een onderzoek. Wij blijven de zaak volgen tot dat deze is afgehandeld en houden de webshop op de hoogte van de ontwikkelingen.