Ons verhaal

Misschien herken je het wel, je bestelt iets online en het pakket wordt bezorgd op het moment dat je niet thuis bent. Vanuit deze frustratie zijn wij ViaTim begonnen.

Wij geloven dat wanneer wij mensen met elkaar verbinden wij gemak en efficiëntie kunnen creëren. Zo willen wij het dagelijkse leven in de wijk leuker maken. Dit doen wij door het opzetten van een netwerk van ViaPunten die simpele diensten aanbieden vanuit de wijk, voor de wijk. Een ViaPunt is een buurtgenoot die overdag thuis is en klaar wil staan voor zijn/haar buurt. De eerste dienst die wij aanbieden is het ontvangen, bezorgen en verzenden van pakketten voor buurtgenoten.

Naast pakketbezorging willen wij meer diensten aan gaan bieden vanuit de wijk, voor de wijk. Hierbij kan je denken aan: Was- en strijkdiensten, kledingreparatie, zelfgemaakte traktaties, taarten en ga zo maar door. Alles wat mensen voor elkaar vanuit de wijk kunnen betekenen willen wij aan elkaar verbinden. Zo maken wij het dagelijks leven leuker voor de ViaGebruiker en het ViaPunt.

Op dit moment hebben wij een dekkend netwerk in: Bergen op Zoom, Roosendaal en Rotterdam. Tot september dit jaar gaan wij onderstaande doelen behalen om daarmee door te kunnen groeien naar landelijke dekking in de komende 2 jaar.

Onze doelen

Onze doelen zijn helder, scherp en krachtig. Door onze ambitie zijn het er ook veel. Hier schotelen we jullie graag onze speerpunten voor. We staan op en gaan naar bed met deze drie prioriteiten. Sommige van ons dromen er zelfs van…

ViaPunten werven

ViaPunten-ViaTim

Onze ViaPunten zijn het hart van de organisatie. Zonder een vitaal en goed kloppend hart kan Timmetje niet functioneren. Daarom zijn wij constant op zoek naar nieuwe ViaPunten die hun wijk willen verbinden en met ons willen werken aan de toekomst van pakketverzending. Wij starten gemiddeld per week 3,4 nieuwe ViaPunten op.

 

Webshops aansluiten

WebshopsDe zoektocht naar webshops die klaar zijn voor de toekomst van pakketverzending is in volle gang! Al vijftien webshops zien in ViaTim een betrouwbare en innovatieve partner en kiezen ervoor om via ons te verzenden. Het doel is om op 31 juli minstens 60 webshops aan te sluiten die hun pakketten ViaTim gaan verzenden. De pakketten die de webshops ons toevertrouwen zijn de brandstof waarop Timmetje functioneert. Zonder pakketten om te verzenden heeft hij honger en verzet hij geen stap meer. Heb jij pakketjes om Timmetje te voeren? Laat het ons dan snel weten!

 

Additionele diensten onderzoeken

Diensten-ViaTimOm het leven nog efficiënter en gemakkelijker te maken zijn wij aan het onderzoeken welke aanvullende diensten wij kunnen opstarten. Diensten zoals was, strijk, kleding- en fietsreparatie kunnen vanuit de wijk, voor de wijk gedaan worden. Wij zijn aan het bekijken met welke diensten we het leven nog leuker kunnen maken en hoe deze het beste uit te voeren zijn. Onze nieuwe diensten maken van Timmetje een nog completer persoon en verbreden zijn blik op de wereld.

 

Om onze doelen mogelijk te maken:

IT-ontwikkeling

IT-DevelopmentZonder goede ICT-architectuur weten wij niet waar onze pakketten zijn. Wij zijn erg druk bezig met het doorontwikkelen van onze eigen IT-infrastructuur om alles soepel te laten verlopen. IT is de grijze massa die het hele lichaam bestuurt. Zonder een goed ontwikkeld stel hersenen zet Timmetje geen stap. Hij zet nu zijn eerste stapjes, maar rent binnen de kortste keren de marathon.

 

Logistieke afhandeling

LogisticsAls IT de hersenen zijn dan is logistiek de bloedsomloop. De aderen van Timmetje moet de pakketjes de juiste kant op brengen en ervoor zorgen dat er geen verstoppingen ontstaan. Om dit te realiseren zijn we druk bezig om ons routesysteem te perfectioneren en op zoek te gaan de meest flexibele, milieuvriendelijke en klantvriendelijke manier van verzenden.

 

Ons team

ViaPunten-Landelijk-Potentieel-April-2017
Huidige ViaPunten & toegezegde punten bij landelijke opschaling.