Word nu een ViaTim Punt en ontvang een kleine vergoeding per pakket voor de buurtgenoten

Wat Is een ViaTim Punt?

Een ViaTim Punt ontvangt de pakketten voor de hele straat of zelfs buurt. Dit zijn mensen die meestal thuis zijn en al de pakketjes kunnen ontvangen wanneer de buurtgenoten aan het werken zijn. De ViaTim Punten kunnen op aanvraag ook pakketten verzenden of retourneren. Voor al deze diensten krijgen de ViaTim Punten een vergoeding. Dit is een leuke kleine bijverdienste waar je ongeveer 35 tot 75 euro of meer per maand kan bijverdienen.

Een voorbeeld: Sandra vind het de normaalste zaak van de wereld om een pakketje voor je buren aan te nemen. Maar sinds ze werkloos is, blijft ze bijna als enige in haar buurt een hele de dag thuis, daarom is ze een ViaTim Punt geworden en is blij met het extra zakgeld en sociaal contact met de buren.

ViaTim Buurtpunt

Thuiswerk als ViaTim Pakketpunt

Voor het ontvangen en verzenden van pakketten is de vergoeding per pakket € 0.25. Het pakket wordt door je buurtgenoten afgehaald of gebracht voor retour. ViaTim Punten zijn enkel verantwoordelijk voor het ontvangen van het pakket, de buurtgenoten komen dit dan ‘s avonds ophalen. 

Hoe vaak kun je een pakket verwachten?

Dit hangt vooral van de buurt af, maar een rustige buurt krijgt ongeveer 140 pakketten per maand en een drukke buurt meer dan 300 pakketten. De eerste weken zal dit een stuk lager liggen, maar na ongeveer 3 maanden zal het gemiddelde bereikt zijn.

Pieter ontvangt ongeveer 15 pakjes per week van zijn buurtgenoten in Delft. Hij werkt vanuit huis en is daarom bijna elke dag thuis. Voor Pieter voelt het meer als een burendienst in plaats van werk.

Heidi is een van de vele buurtpunten en krijgt dagelijks pakketten bezorgd. Oorspronkelijk deed ze dit enkel voor haar straat, maar nu ook voor de rest van de wijk. Dit levert wat extra geld op elke maand, maar voor Heidi is het sociale contact veel belangrijker. Op deze manier kreeg ze meer contact met haar buurt en is haar sociale kring een stuk groter.

 

Hoe ziet de toekomst er uit voor ViaTim Punten?

De samenwerking tussen ViaTim en DHL, DPD en andere vervoerders loopt vlot en de ambities voor de toekomst zijn groot. Weldra zullen er meer dan 800 ViaTim Punten in Nederland zijn. Het doel van de startup is om het voor de consument en leverancier zo makkelijk mogelijk te maken, en voor het milieu zo duurzaam mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over het worden van een ViaTim Pakketpunt.